Meer winkelleegstand verwacht

Bekende winkels en winkelketens zoals HEMA, Blokker en V&D hebben het moeilijk.

Als u het nieuws volgt, dan zit er nog veel meer aan te komen op het gebied van winkelleegstand. We weten allemaal dat de HEMA verlies maakt. De HEMA gold als één van de meest succesvolle winkelketens toen het in 2007 door de eigenaar (Maxeda) werd verkocht aan een Engelse investeerder (Lion Capital) voor 1.3 Miljard.

Maxeda is door een groep investereerders ontmanteld. De HEMA is verkocht. Ook het vastgoed van Maxeda is verkocht voor 1.4 Miljard. Blijven o.a. over de bijenkorf en V&D. V&D zit ook in de problemen want deze firma bestaat uit los zand en heeft de boot gemist op het gebied van Internet. Er zullen klappen gaan vallen in dit segment (63 vestigingen en 250 La Place restaurants). Met een zware onderhandeling op de valreep heeft V&D weer een paar maanden lucht. Nu volgen de onderhandelingen met de vakbonden om die 5.8% bij elkaar te sprokkelen.

Of dit nog niet genoeg is, het personeel van Blokker krijgt maandagavond 9 februari 2015 een belangrijke boodschap. 6% van het personeel (440) zullen worden ontslagen. Wij kennen Blokker natuurlijk van de bekende Blokker winkels maar het Blokker concern (met 3.000 winkels en 25.000 man personeel) heeft veel meer winkelformules (circa 20 stuks) waaronder bekende zoals Bart Smith, Intertoy’s, Maxi Toy’s, Xenos, Big Bazar, Marskramer, Leen Bakker, Budget en Cook&Co-.